Een tuin is constant in beweging; de planten groeien en de seizoenen wisselen. En strenge vorst, lang aanhoudende  droogte of vervelend ongedierte kunnen soms behoorlijk wat schade aanrichten. Een tuin vraagt daarom constant om begeleiding, en juist daarom is goed tuinonderhoud zo belangrijk.

 

Het verwijderen van uitgebloeide bloemen is niet zo ingewikkeld, maar wat als de Skimmia geel blad krijgt, welke behandeling vraagt een oude fruitboom waarin dood hout verschijnt, en hoe snoei je een hortensia die te groot wordt? Aan Thomas & Hoogkamp hoveniers kunt u al uw tuinonderhoud met een gerust hart overlaten.

 

Bij Thomas & Hoogkamp hoveniers kunt u voor verschillende vormen van onderhoud kiezen. U kunt de complete tuin aan ons overlaten, maar wij kunnen ook slechts 1 keer per jaar langs komen om – eventueel samen met u - de puntjes op de i te zetten.

 

Meestal wordt er een tussenvorm van deze methoden toegepast, afhankelijk van uw wensen. U doet dan de werkzaamheden die u graag zelf wilt en / of kunt doen, en wij doen de overige werkzaamheden.

 

Veel mensen komen er zelf niet aan toe om de tuin tijdig te bemesten of denken er gewoon niet aan. Wij verzorgen voor u het complete bemestingsschema. Op de juiste tijden komen wij u de meststoffen brengen en eventueel voor u uitstrooien.